Názov projektu: Food Ethos EDucation in Schools (FEEDS)
Projekt podporovaný EÚ v rámci programu Erasmus+
Obdobie realizácie projektu: 1. 9. 2018 – 31. 8. 2020
Partnerské školy:
Geniko Lykeio Velestinou, Velestino, Grécko – koordinátorská škola
Vergina Gymnasium, Larnaca, Cyprus
Centro San Viator, Sopuerta, Španielsko
Yahya Kemal Beyatli Ortaokulu, Kayseri, Turecko
Gymnasio Aianis, Aiani Kozanis, Grécko
Cieľ projektu:
1. etapa
Zisťovanie čo študenti preferujú v stravovaní v škole a aký vplyv má spôsob stravovania na ich život. Výsledky prieskumu boli spracované formou dotazníkov a prezentácií a boli použité na vytvorenie schémy, ktorá zobrazovala vplyv stravovania na ľudské telo.
2. etapa
Oboznámenie sa so stravovacími návykmi predchádzajúcich generácií a dopadom na ich zdravie. V tejto etape projektu si partnerské školy vymieňali zistené poznatky s cieľom preniesť tie najlepšie návyky do stravovania vo svojich školách.
Týmto spôsobom si študenti obohatili svoje vedomosti v danej oblasti, a taktiež si rozšírili poznatky o iných krajinách, a najlepšie spôsoby stravovania mohli integrovať do vlastnej kultúry a každodenného života.
3. etapa
Hlavným zameraním záverečnej fázy projektu bolo vytvorenie tzv. Európskeho kódexu stravovacej etiky, ktorý bude dostatočne atraktívny, aby si ho študenti všetkých krajín osvojili a uplatňovali v bežnom živote, a tak prispeli k zlepšovaniu svojich stravovacích návykov.
Webová stránka projektu:
https://erasmusfeeds.weebly.com
Realizované mobility:
Kayseri, Turecko (26.11. 2018 – 30. 11. 2018)
Aiani Kozanis, Grécko (10.2.2019 – 15.2.2019)
Sopuerta, Španielsko 7. 4. 2019 – 12. 4. 2019)
Košice, Slovensko (14. 10. 2019 – 27. 10. 2019)
Larnaca, Cyprus (10.2. 2020 – 14. 2. 2020)
Aktivity projektu: