Výstava KAM NA VYSOKÚ?


Stojíte pred rozhodnutím, kam sa bude uberať vaša budúcnosť po maturite? Výstava „Kam na vysokú“ priniesla našim štvrtákom odpovede a nové inšpirácie na ich ďalšej ceste za vzdelaním a kariérou. Plánovanie budúcnosti a výber správnej vysokej školy je pre každého študenta kľúčovým rozhodnutím. Dňa 3. októbra 2024 sa naši štvrtáci zúčastnili v Spoločenskom pavilóne výstavy „Kam na vysokú“, ktorá im poskytla cenné informácie a osobné stretnutia so zástupcami vysokých škôl a univerzít. Podujatie ponúklo široké spektrum možností, ktoré im môžu pomôcť nasmerovať ich budúcu kariéru a naplniť sny o štúdiu na vysokej škole doma i v zahraničí.
Naši maturanti mali možnosť komunikovať priamo so zástupcami viac ako 30 vysokých škôl a fakúlt zo Slovenska a z Českej republiky o možnostiach štúdia, ubytovania, financovania, ale aj o budúcich pracovných príležitostiach. Stretli sa aj so študentami týchto škôl, ktorí sa s nimi podelili o svoje skúsenosti s konkrétnou školou a štúdiom na nej.
Mali možnosť získať informácie aj o študijných programoch a podmienkach štúdia v zahraničí, o desiatkach vysokých škôl zo západnej Európy, Ázie a Ameriky, ktoré boli zastúpené viacerými agentúrami.
V ponuke boli aj jazykové pobyty a štúdium na stredných školách v zahraničí. Novinkou podujatia bola sekcia JobSpoT, kde sa predstavili zamestnávatelia s ponukami práce, brigád a stáží, ktoré sú určené študentom končiacich ročníkov.
Naši štvrtáci sa na výstave zaujímali o rôzne možnosti štúdia, ale osobitnú pozornosť venovali prezentácii Akadémie ozbrojených síl Slovenskej republiky. Študenti mali možnosť dozvedieť sa o špecifických podmienkach prijímacieho konania, študijných odboroch a kariérnych možnostiach, ktoré akadémia ponúka. Fascinovali ich najmä možnosti aktívneho pôsobenia v ozbrojených zložkách po ukončení štúdia, ako aj perspektívy stabilnej kariéry v tejto oblasti.
V prípade, že sa naši štvrtáci rozhodnú ďalej študovať, držíme im palce pri výbere správnej vysokej školy.