Lyžiarsky kurz 2023

     V  dňoch  27.2.- 3.3.2023 sa v stredisku Ski Opalisko – Závažná Poruba s ubytovaním v Liptovskom Jáne v Penzióne a apartmánoch Moravica uskutočnil lyžiarsky kurz žiakov SZŠ Moyzesova 17, Košice. Zúčastnilo sa  ho 48 žiakov prvého ročníka z tried I.FL a I.ZL, I.OO a I.ZuA  pod vedením inštruktorov Mgr. Jána Matta, Mgr. Moniky Polončákovej, Bc. Mgr. Petra Exlera, so zdravotníčkou kurzu Mgr. Miroslavou Sinayovou MBA a vedúcou kurzu a inštruktorkou Mgr. Benitou Faltysovou.

    Po všetky dni lyžiarskeho kurzu sme mali fantastické počasie a výborné podmienky na lyžovanie v lyžiarskom stredisku Ski Opalisko – Závažná Poruba. Žiaci v 1. a 2. družstve zvládli stredne ale aj vysoko náročné zjazdovky. Veľké pokroky urobili žiaci 3. a 4. družstva, v ktorom boli úplní začiatočníci alebo takí, ktorí mali prvú lyžiarsku skúsenosť. Vďaka profesionálnemu prístupu inštruktorov sa podarilo naplniť všetky ciele a vízie pedagógov ale aj žiakov najmä v oblasti výuky lyžovania.

     Pre žiakov sme realizovali prednášku o zásadách správania sa lyžiarov na svahu, tzv. Biely kódex ale aj prednášku o technike a špecifikách carvingového lyžovania  zakončenej premietaním filmu s prednášanou tematikou. Počas 3 večerov si žiaci pripravili vlastný program a všetci sme sa výborne zabavili.

Naozaj vydarený lyžiarsky kurz vďaka všetkým – skvelým pedagógom ale aj šikovným a disciplinovaným žiakom.